Skip to main content

Webinari za sve struke

Razvoj softvera, nove procedure, novi materijali, novi zakoni i sve ono što se odvija oko nas tjera projektante na kontinuirano učenje i usavršavanje. Kao i mnogi oko nas, upustili smo se u organizaciju različitih webinara kako bismo vam skratili vrijeme učenja i olakšali pristup najnovijim informacijama.

Pogledajte naše webinare:

Pogledajte naše webinare na GoTo Webinar kanalu

SCIA V21 NOVOSTI

Pogledajte što je novo u SCIA Engineer verzija 21.

Allplan 3D modeliranje

Video prikazuje Allplan webinar s temom 3D modeliranja koji se održao 11.5.2020. Teme o kojima možete saznati u webinaru: -Najčešće korištene funkcije 3D modeliranja -Izrada nestandardnih elemenata -Izrada proizvoljnih referentnih ravnina -Nestandardni profili arhitektonskih elemenata -Izvještaji količina 3D tijela

Udahnite život svojim renderima! - Lumion 11 PRO

Lumion je izvrstan softver za izradu visokokvalitetnih vizualizacija koji će vaše projekte pretvoriti u stvarna iskustva i osjećaje! Brzina, jednostavnost korištenja te realnost rendera odlike su Lumiona, što ćemo pokazati na webinaru "Udahnite život svojim renderima!". Pridružite nam se i saznajte koje su novosti te poboljšanja najnovije verzije Lumiona, verzije 11. Upoznajte se s novim naredbama kao što su Ortographic views, Animated phasing, Rain streaks i mnogim drugim naredbama te ih pokušajte primijeniti i na Vašim renderima u besplatnoj 14-dnevnoj trial verziji.

Allplan - SCIA - Parabuild - Projektiranje čeličnih konstrukcija u BIM okruženju

Video prikazuje jednostavan i brz način modeliranja, proračuna, te izrade dokumentacije jedne čelične hale u BIM softverskom okruženju. Halu najprije modeliramo u Allplan-u, zatim putem IFC datoteke i SCIA Autoconvertera pripremamo model za proračun. U SCIA-i definiramo realna opterećenja na halu - dodatno stalno, opterećenje od snijega i vjetra (koristeći ugrađeni generator 3D vjetra), te provjeravamo elemente po GSN-u. Na kraju dobijemo nove profile, te izvezemo model u .ifc. U Parabuild uvozimo IFC datoteku iz SCIA-e putem koje dobivamo informacije o odabranim profilima, koje ćemo spojiti direktno u Parabuildu, automatski izraditi radioničke i dispozicijske nacrte hale.

AX3000 02 - Proračun i crtanje sustava grijanja

Pokazat ćemo kako se iz knjige prostorija dobiva proračun toplinskog opterećenja te kako nacrtati sustav grijanja na projektu. Dobit ćemo iz programa podatke za potrebnu snagu radijatora po prostorijama te nacrtati i proračunati cjevovod.

Izašao je LUMION 11!

Lumion je vrhunski softver za vizualizaciju koji vaše projekte pretvara u stvarna iskustva i osjećaje. Pridružite nam se i saznajte sve o novostima verzije Lumiona 11!

Allplan 2021 - novosti

Allplan 2021 je brzo i učinkovito rješenje za izradu vaših projekata u 3D okruženju. Pogledajte sve o dodatnim poboljšanjima performansi, ubrzanom otvaranju projekata i kreiranju presjeka. Također pogledajte novosti vezane za nove funkcije vezane za armiranje i kopiranje armature zajedno s presjecima na ostale etaže. Za kraj pogledajte nešto više o platformi BIMPLUS koja služi za postavljanje vaših projekata na cloud, pregledavanje količina i kolizija te međusobnu komunikaciju svih sudionika u izgradnji objekta. 

Lumion- Eksterijer u Lumionu

Pridružite nam se na webinaru "Eksterijer u Lumionu" i pogledajte kako ćemo urediti eksterijer uz Lumionovu bogatu biblioteku materijala, namještaja i opreme! Pokazat ćemo Vam kako u svega 20-ak minuta napraviti visokokvalitetne rendere kojima će Vaši investitori biti oduševljeni.

Parabuild - Uvod u Parabuild

Parabuild je jednostavan, brz i intuitivan softver za izradu radioničkih i dispozicijskih nacrta, te dokumentacije za strojeve. U Webinaru pogledajte uvod u modeliranje čeličnih konstrukcija. Proći ćemo kroz izradu spojeva i njihovo kopiranje, te modificiranje. Također ćemo pokazati i automatsko generiranje sve projektne dokumentacije.

IDEA StatiCa Steel - Novosti u verziji 20

IDEA StatiCa Steel verzija 20 izlazi krajem petog mjeseca, a za tu divnu priliku vam organiziramo i popratni webinar s predstavljanjem brojnih novih funkcionalnosti. Jedna od njih je novi, najjednostavniji način licenciranja ikad, a kako biste saznali koja poboljšanja dolaze unutar samog softvera

BIM u malim uredima

Je li BIM samo za velike firme? Što ako nemamo sve struke "in house"? Je li investicija u BIM softvere isplativa za urede male i srednje veličine?
Na ova i još mnoga zanimljiva pitanja odgovorit ćemo u novoj seriji webinara u kojoj razgovaramo sa našim klijentima!
Razgovoramo sa: Baldasar Arhitektura i Dizajn d.o.o.

Interijer u Lumionu

Josip Šabić vam pokazuje Lumion

Na webinaru i pogledajte kako ćemo urediti interijer uz Lumionovu bogatu biblioteku materijala, namještaja i opreme te renderirati fotografije i animacije u samo nekoliko minuta.

Dimenzioniranje AB konstrukcija

Anita Škorić Kostić SCIA Engineer

SCIA Engineer je BIM softver namijenjen proračunu i dimenzioniranju svih vrsta konstrukcija i materijala. Na ovom webinaru proći ćemo kroz dimenzioniranje AB elemenata unutar SCIA koristeći Eurocode.

Panel diskusija: Zelena gradnja, BIM & nZEB

U suradnji s Hrvatskim savezom za zelenu gradnju organizirali smo online panel diskusiju pod nazivom Zelena gradnja, BIM i nZEB.

Diskusiju je moderirao Dean Smolar, mag.ing, a o temama su razgovarali Goranka Tropčić Zekan, dipl.ing.stroj., doc.dr.sc. Bojan Milovanović i Monika Mlakić, mag.ing.aedif.

A+ dodatak za rad u Allplanu

Enco Dell'Olio vam pokazuje A+
Studio za arhitekturu Dva plus d.o.o., dugogodišnji korisnici Allplana, osmislili su rješenje za poboljšanje svoje produktivnosti u radu u Allplanu.
Kolege predstavljaju osnovne značajke rješenja pod nazivom A+

GEO5 - Geotehnički proračun najtraženijih modula

Tibor Maričević vam pokazuje GEO5
GEO5 je jednostavan i efikasan softverski paket za rješavanje svih geotehničkih izazova. U prvom webinaru serijala "Utemeljite svoje znanje" predstavit će se način rada u najtraženijim modulima: potporni zid, plitko temeljenje, stabilnost kosina i metoda konačnih elemenata.

Bimplus 01 - Osnovni principi rada

Monika Mlakić vam pokazuje Bimpluson-line BIM platformu
Bimplus je otvorena, besplatna BIM platforma namijenjena za upravljanje BIM projektom i komunikaciju svih sudionika BIM projekta. Platforma je namijenjena svim sudionicima projekta koji pored dokumentacije imaju i BIM model. U ovom webinaru proći ćemo bazične funkcionalnosti platforme i naučiti vas ako importirati model, podijeliti ga sa suradnicima, dodjeljivati odgovornosti i vršiti izmjene putem Excel add-in dodatka.

Allplan Konstrukterstvo 01 - Kružno armiranje

Anite Škorić Kostić vam pokazuje kružno armiranje

Allplan Konstrukterstvo je BIM softver prilagođen za armiranje svih vrsta betonskih konstrukcija, od onih jednostavnih pa do najzahtjevnijih. U ovom webinaru ćemo prikazati proces armiranja kružne konstrukcije. Način armiranja bit će pomoću posebne, neuobičajene naredbe kružno armiranje u kombinaciji s drugim naredbama.

AX3000 - Energetska Simulacija u BIM-u

Eduard Fot vam pokazuje Energetsku simulaciju na BIM modelu

Vrhunsko rješenje za energetsku simulaciju, AX3000, nudi mnogo mogućnosti za dinamičko – termičku simulaciju zgrade. U webinaru smo razgovarali o automatskom proračunu grijanja i hlađenja, uzimajući u obzir normative i lokalitet te različite vrste materijala i elemenata.

Allplan Arhitektura - Detalji prozorskih otvora

Josip Šabić vam pokazuje detalja uklopa na otvorima

Allplan Arhitektura je vrhunsko BIM rješenje za arhitekte koje omogućava neograničenu kreativnost u kombinaciji sa vrhunskim kvalitetom projektne dokumentacije. U ovom webinaru bavili smo se rješavanjem detalja uklopa na otvorima u dvoslojnim i višeslojnim zidovima, što je jedno od najčešće postavljanih pitanja naših korisnika.

Allplan Bridge - rješenje za mostove

Matea Žderić vam pokazuje Allplan Bridge

Pokazat ćemo vam kakva genijalna ideja stoji iza Allplanovog novog softvera za mostove čiji je cilj korištenje jedinstvenog rješenja za cjelokupan proces projektiranja! Pogledajte na koji način ovaj BIM softver surađuje s Allplan Engineering te kako možete jednostavno implementirati naknadne promjene, jer u projektiranju 'samo mijena je stalna'.

Bluebeam Revu - Razmjena projektne dokumentac.

Monika Mlakić vam pokazuje Bluebeam Revu

Bluebeam je digitalno rješenje za razmjenu projektne dokumentacije i komuniciranje svih sudionika projekta. U ovom serijalu pokazat ćemo vam: neograničeno korištenje clouda za projektnu dokumentaciju, online i offline način rada, izravnu komunikaciju sa sudionicima, pregled revizija, izradu izvještaja, dodjeljivanje zadataka.

IDEA StatiCa Steel - 01 Osnovni principi rada

Matea Žderić vam pokazuje IDEA StatiCa osnovne principe rada

Idea StatiCa je BIM softver za provjere najraznovrsnijih čeličnih priključaka. U prvom iz serije webinara poslušajte što je to CBFEM tehnologija, zašto je važan Equilibrium te koje vrste analiza vam softver nudi. Ovo je samo dio tema o kojima ćemo pričati na webinarima!

Bluebeam - Your best New Year's resolution

Monika Mlakić vam pokazuje Bluebeam Revu i predlaže najbolju 2020 odluku.

U ovom webinaru predstavit će najlakši put do digitalizacije uz Bluebeam.