Skip to main content

Konstrukteri koriste Allplan !

Allplan Konstrukterstvo vodeći je BIM softver za građevinske inženjere koji svoje umijeće projektiranja žele podići na novu razinu.

LearnBIM Master tečaj

Uz LearnBIM Master tečajeve savladajte BIM vještine i alate koji će Vas usmjeriti prema uspjehu. Tečajevi su podijeljeni u manje cjeline, a nakon svakog predavanje očekuje Vas provjera znanja koja Vam nudi priliku da odmah implementirate naučeno.

LearnBIM Master je godišnja pretplata za pristup svim LearnBIM.net tečajevima na platformi.

Nakon završenog tečaja, osim znanja dobit ćete i certifikat o polaganju koji će Vam otvoriti nova tržišta i nove prilike. Svi budući, novi tečajevi dostupni su svim LearnBIM Master korisnicima.

Saznaj više

Allplan tečaj - Osnove

Allplan je jedinstveno BIM rješenje za arhitektonsko modeliranje i izradu vizualizacija modela.


Allplan Osnove obrađuju teme koje nisu specijalizirane za pojedinu struku, već je potrebno da svi projektanti steknu opće znanje kako bi pravilno započeli rad u Allplan-u.

U ovom serijalu objašnjava se korisničko sučelje, osnove crtanja zidova te izrada strukture objekta. Obrađuje se kotiranje tlocrta i presjeka, dodjela atributa arhitektonskim elementima te priprema dokumentacije za ispis.

Tečaj je namijenjen početnim korisnicima.

Saznaj više

Allplan Konstrukterstvo - Osnove

Allplan Konstrukterstvo je jedinstveno BIM rješenje za izradu planova oplate i armaturnih nacrta. 

Allplan Konstrukterstvo - Osnove obrađuje teme koje su specijalizirane za građevinsku struku u visokogradnji. 

Povećajte svoju produktivnost uz kvalitete Allplan Konstrukterstva:
- Generiranje kvalitetnih nacrta armature
- Vizualizacija visoke kvalitete
- Optimizirani BIM tijek rada
- Precizni izvještaji količina
Tečaj je namijenjen početnim korisnicima.

Saznaj više

Allplan za prefabricirane konstrukcije

Planbar je posebna verzija Allplana za prefabricirane armirano betonske konstrukcije. To je inovativno softversko rješenje za industriju montažnih elemenata, a u ovom tečaju naglasak je na konstruktivnim montažnim elementima. Tečaj je namijenjen početnim korisnicima.

U ovom tečaju naučiti ćete:

  • Modelirati grede, stupove, stubišta i nosače
  • Armirati te elemente
  • Generirati radioničke nacrte


Saznaj više

Evo što vam sve omogućujemo!

Projektirajte, armirajte i pripremajte potrebnu projektnu dokumentaciju u jednom jedinstvenom rješenju. Allplan Konstrukterstvo se ističe po vrhunskom rješenju za 3D armiranje, detaljnom i sveobuhvatnom ispisu količina i jednostavnom kreiranju projektne dokumentacije. Tako modeliran model savršeno je pripremljen za statički proračun koji možete nastaviti u softveru SCIA. Projektiranje u Allplanu omogućava vam virtualnu izgradnju prije stvarne izgradnje. Na taj način osigurano je rano uklanjanje pogrešaka i konflikata tijekom faze projektiranja izbjegavajući kašnjenja tijekom izgradnje.
Koliko je to genijalno?

PROJEKTIRANJE

Uz Allplan imate priliku izgraditi virtualni objekt prije same faze izvođenja. Na taj način uočit ćete sve sudare i probleme na vrijeme i tijekom faze projektiranja te na taj način izbjeći kašnjenja tijekom izgradnje

JEDNOSTAVNOST

Allplan podržava cjelokupan proces projektiranja unutar jednog sustava – od inicijalne skice do konačno glavnog projekta I nacrta armature.ANALIZA KONSTRUKCIJE

Model konstrukcije na jednostavan način se može razmijeniti sa softverima FRILO Statik, SCIA Engineer i drugim softverima.
RAZLIČITA PODRUČJA

Allplan Konstrukterstvo je prikladno za sve vrste projekata – od jednostavnih do kompleksnih, od visokogradnje do niskogradnje, urbanizma i mostova.SLOBODA

Snažno sredstvo za postizanje vrhunskih 3D modela je Siemensov sustav Parasolid, koji je integriran u Allplan, nudi veću slobodu prilikom stvaranja 3D modela i složenih geometrija.

ARMIRANJE NA RAZINI

Integrirani 3D model s armaturom, ugradbenim elementima, i po potrebi nategama, osigurava pouzdano i jasno projektiranje.
Zanimljivo!

Jeste li znali da je Allplan najbolje rješenje za

3D BIM armiranje?

Poslušajte projektante

Sedam projektantskih ureda u sedam različitih zemalja odgovorilo je na pitanja : Zašto Allplan? Na različitim projektima u suradnji s različitim klijentima i kolegama inženjeri su ispričali s kojim izazovima se susreću svaki dan, kako im je Allplan olakšao način rada i što bi istaknuli kao glavne prednosti ovog softvera. Suočavajući se s potrebom za bržim načinom rada, lakšim izmjenama i praćenjem investitorovih zahtjeva, korisnici su rješenje pronašli u Allplanu.

Novosti u Allplan Konstrukterstvu 2020!

Najnovija Allplan verzija je naravno i najnaprednija. Programeri su zaista napravili odličan posao i pripremili za nas mnoštvo vrlo naprednih alata.

Vizualno skriptiranje je idealni za parametarsko modeliranje složenih oblika, kreiranje često korištenih prilagođenih elemenata i automatizaciju radnih procesa. Umjesto da naučite programski jezik, jednostavno vizualno organizirajte čvorove i povežite ih.

Optimizirani stupovi

Naredba za izradu stupova je dodatno optimizirana kako bi korisniku omogućilo filetiranje i odrezivanje rubova direktno bez definiranja vlastitih poprečnih presjeka. Uz smanjenje utroška vremena i jednostavnost izrade, također su pojednostavljene naknadne izmjene stupova.


Čelične konstrukcije

Više vam nije potrebno zasebno čelično rješenje za modeliranje jednostavnih čeličnih konstrukcija (LOD 300). Stupovi i grede mogu se kreirati i mijenjati pomoću modernog korisničkog sučelja koji se temelji na paleti svojstava i hvataljkama.

Uzduž bilo koje staze

Pomoću funkcije "Kopiraj duž bilo koje staze" možete brzo i lako kopirati i postavljati predmete duž bilo koje staze. Postoje različite mogućnosti za određivanje udaljenosti ili broja objekata i kontrolu rotacije pojedinih elemenata.
Ravnine odmaka

Ravnine odmaka su povezane s glavnim ravninama unutar modela ravnina. Prilikom izmjene glavne ravnine, ravnina odmaka se automatski prilagođava novodefiniranim visinama, zajedno sa svim elementima koji su povezani s njom. Jedna ravnina odmaka može se vezati za više glavnih ravnina i tako ubrzati izmjene više katova koje će se simultano odvijati.

Inozemni standardi

Kako bi projekti SAD standarda bili bolje podržani, Allplan 2020 donosi mnoštvo dodataka, posebno na razini armature: standardizirani i korisnički definirani oblici armature, prilagođene legende armature, dodatne baze podataka za proizvođača aSa i Soulé. Također su podržani navoji za šipke proizvođača HRC.

Import UTM koordinata

Geodetski uredi, državna nadležna tijela i građevinske izvođačke firme sve češće rade s UTM koordinatama. Zbog različitih mjerila nisu kompatibilne s AEC softverima. Do sad smo se morali oslanjati na vanjske pružatelje usluga za razmjenu podataka. S novim funkcionalnostima uvoza u Allplanu 2020 sad možete ovu konverziju obaviti samostalno.

Pogledi i presjeci

Dodana su brojna poboljšanja koja ubrzavaju rad s pogledima i presjecima. Od verzije 2020 tu je i mogućnost promjene svojstava više pogleda ili presjeka odjednom što omogućuje optimiziraniji tijek rada.

Uvijek točne kote

Unutar Allplana 2020 vaše kote možete uvijek držati ažurnima. Linearne kote ostaju spojene s elementima objekta te se prilikom promjena automatski prilagođavaju i na taj način osiguravaju brzinu tijekom rada.
Timski rad

Veća stabilnost, brži rad i veća iskoristivost su samo neki od rezultata opsežnih optimiziranih Allplan alata za timsku kolaboraciju putem Allplan Workgroup Manager i Allplan Share platformi. Uz sigurnosne kopije projekta, količina podataka potrebna za prijenos preko mreže je znatno reducirana što označava znatno poboljšanje u vremenu odziva.

Najnovija verzija IFC-a

IFC format se kontinuirano razvija i unapređuje. Potpuna podrška NURBS tijela prilikom uvoza je unaprijedila razmjenu slobodnih geometrijskih oblika. Također, razni atributi se mogu točno dodijeliti prilikom uvoza i izvoza objekta. SketchUp sučelje sad podržava 2018 format, CPIXML izvoz je ažuriran na verziju 1.7.

LearnBIM je interaktivna online platforma, namijenjena svima u v građevinskoj industriji, svima koji su spremni napraviti korak k digitalizaciji poslovanja i krenuti u svijet BIM-a. Inovativnim pristupom učenja kroz LearnBIM platformu ovladat ćete najčešće korištenim alatima, najnovijih BIM programskih paketa i  svoje poslovanje ćete usmjeriti ka uspjehu.