Konstrukteri koriste GEO5!

Softverski paket za rješavanje geotehničkih problema, temeljen na tradicionalnim analitičkih metodama i metode konačnih elemenata (MKE). Individualni programi provjeravaju određenu konstrukciju, i s time programe održavaju jednostavne za korištenje.

Što vam sve omogućujemo?

GEO 5 nudi rješenja za većinu geotehničkih zadataka; od osnovnih provjera do vrlo specijaliziranih programa kao što su analiza tunela, stabilnost stijena… Svaki GEO5 program rješava određeni tip konstrukcije tako da korisnik može odabrati samo one koje u određeno vrijeme treba.
Koliko je to genijalno?

·  Svaki program rješava jedan konstrukcijski tip

·  Aktivni grafički unos, 2D/3D vizualizacija

·  Jednostavna razmjena podataka

·  Ugrađena kontekstualna pomoć s mnogo savjeta

·  Ugrađena baza podataka za tla

·  Podržava velik broj standarda i kodova

·  Tekstualni i grafički ispis podataka

ANALIZA STABILNOSTI

Ovaj program služi za analizu stabilnosti kosina (nasipi, usidreni potporni zidovi, MST zidovi, itd.). Podrazumijeva se da je klizna površina kružna ili poligonalna.


PLITKO TEMELJENJE

Program računa vertikalnu i horizontalnu nosivost, slijeganje i rotaciju temeljne stope te određuje potrebnu uzdužnu i poprečnu armaturu (proboj).

TUNELI I ŠAHTOVI

Ovaj program služi za modeliranje i analizu tunela. Uključuje specijalizirane alate za definiranje obloge tunela, sustava sidara i vijaka stijena, te injektiranjem ojačanih regija.

DIZAJN ISKOPA

GEO5 omogućuje kompletni dizajn i analizu vertikalnih konstrukcija mnogih vrsta. Potporni zidovi mogu biti sidreni ili ne-sidreni, moguć je izračun masivnih stupa za podgrađivanje.

DUBOKO TEMELJENJE

GEO5 sadrži nekoliko programa za izračune pilota. Potrebno je odabrati odgovarajući program s obzirom na vrstu konstrukcije i dostupnih rezultata geotehničkog istraživanja.

STRATIGRAFIJA

Modeliranje terena i podzemlja na temelju geoloških istraživanja. Podaci iz geološkog modela se mogu izvesti u GEO5 programe za modeliranje.


ZIDOVI I GABIONI

GEO5 sadrži programe za analizu zidova i potpornih konstrukcija. Svaki program omogućuje analizu konstrukcije prema geotehničkim aspektima, ali i provjeru materijala zida.

TERENSKO ISPITIVANJE

Analiza konstrukcije izravno iz podataka ispitivanja, izbjegava se ili smanjuje definicija standardnih parametara tla. Sve vrste ispitivanja mogu se uvesti u program Stratigrafija.


ANALIZE SLIJEGANJA

Iako GEO5 uključuje specijalizirane programe za analize slijeganja i konsolidacije, slijeganje konstrukcije može se analizirati u svim programima za analize temeljenja.


LearnBIM je interaktivna online platforma, namijenjena svima u v građevinskoj industriji, svima koji su spremni napraviti korak k digitalizaciji poslovanja i krenuti u svijet BIM-a. Inovativnim pristupom učenja kroz LearnBIM platformu ovladat ćete najčešće korištenim alatima, najnovijih BIM programskih paketa i  svoje poslovanje ćete usmjeriti ka uspjehu.