Allplan uz dodatke još i bolji !

Allplan Arhitektura i Allplan Konstrukterstvo mogu postati još bolji i učinkovitiju uz upotrebu specijaliziranih plug-inova.

Evo što vam sve omogućujemo!

3D Kotiranje

3D Kote je dodatak za Allplan koji omogućuje izravno kotiranje elemenata direktno na 3D modelu te je zbog toga idealan za predstavljanje vaših modela koji time dobivaju na preciznosti i jasnoći. Ovaj dodatak će učiniti vaše planiranje svima razumljivim i ujedno otkloniti sve nesporazume.


Allplan Kanal

Kanal je dodatak za Allplan koji služi za modeliranje vanjske kanalizacije objekta (postavljanje cjevovoda i okna). S Allplan Kanalom možete jednostavno i brzo modelirati bilo koju vrstu kanala uz automatsku izradu uzdužnih profila i izvještaja količina. Odlično surađuje s dodatkom Allplan Iskop za modeliranje iskopa kanala.


Allplan Iskop

Allplan Iskop je dodatak za Allplan koji služi za modeliranje terena te kreiranje građevinske jame, ravninskih ili linijskih objekata. Uz jednostavne izmjene i podešavanja, teren se lako prilagođava vašim željama, sve to uz pomoć intuitivnih operacija koje ovaj dodatak nudi. Ovaj modul također daje automatske izvještaje količina iskopa, a moguće je iskope modelirati i u fazama.

3D Uzorak

3D uzorak je idealan dodatak za Allplan koji služi za pripremu vizualizacije crtanjem prostornih uzoraka. Bilo da se radi o fasadama, izloženim zidovima, krovnim pločicama, kamenim zidovima, podnim površinama ili stropnim konstrukcijama, pomoću 3D uzorka možete jednostavno i brzo izraditi površinske teksture na vašim 3D modelima.

On-Site Photo

Izmjerite i nacrtajte fasadu koristeći foto snimak. Običnom fotografijom, uz samo jednu mjeru možete doći do kompletnog snimka pročalja sa svim pripadajućim dimenzijama, površinama, izmjerenih i označenih oštećenja. Nakon izmjere dobiveni rezultat je 2D ortogonalni (ispravljeni) crtež pročelja.On-Site Survey

On-Site Survey je program dizajniran za "rad u hodu" gdje uz korištenje novih laserskih mjerača i tablet računala, te Bluetooth vezu, mjerenje konačno postaje ugodno i jednostavno! Istaknute vrijednosti programa On-Site Survey:

  • Velika ušteda na vremenu
  • Korištenje pri samoj izmjeri i direktno na lokaciji
  • Jednostavnost rada i ušteda troškova naknadnih izlazaka na teren
  • Metoda mjerenja - skiciraj i mjeri
  • Spajanje i kombiniranje izmjerenih prostorija
  • Multimedijalni skup informacija (izmjere, skice, fotografje, zvučni komentari,..)

Allplan Čelik

Crtanje čelika u Allplanu koristeći ovaj dodatak nadilaze svaka, pa i najoptimističnija očekivanja. Možete kreirati cijele tlocrte, kompletne modele industrijskih hala, ili ojačavati postojeće te kreirati spregnute konstrukcije.Vrlo se mnogo truda uložilo da vam se omogući i jednostavno i parametarsko mijenjanje elemenata unutar projekta. Atributi, kao što su vrste profila, težina čelika, površine, i ostalo, mogu se obilježavati i opisivati u svakom trenutku. Sve je to "zapakirano" u lijepo i jednostavno sučelje koje vam omogućava brzo učenje i lagan rad.
Više na: www.cds-stahlbau.ch

Tekst grafika

Izrada vektoriziranih tekstova, 3D tekstova i blokova. Položite cijele tekstove kao blokove i podesite ih po želji, uključujući inteligentno razdvajanje rečenica i slogova po želji. Možete dodati grafičke elemente tekstovima uključujući obrube, ispune i sjene kao vektorske elemente (linije, krugovi, područja), pa čak i pretvoriti ih u 3D-u. Pregled funkcija uključuje i sljedeće:
  • Generiranje grafičkog teksta - tekstualne grafike
  • Generirajte tekst u bloku
  • Generirajte teksta kao QR kôda (novo u 1.0.0.4)
  • Izmijenite grafički tekst i prilagodite ga željenom dizajnu

Zanimljivo!

Jeste li znali da su korisnici Allplana arhitekture nakon prelaska s 2D softvera povećali efektivnost za čak 33%?

LearnBIM je interaktivna online platforma, namijenjena svima u v građevinskoj industriji, svima koji su spremni napraviti korak k digitalizaciji poslovanja i krenuti u svijet BIM-a. Inovativnim pristupom učenja kroz LearnBIM platformu ovladat ćete najčešće korištenim alatima, najnovijih BIM programskih paketa i  svoje poslovanje ćete usmjeriti ka uspjehu.

Naš portfolio za arhitekte

Allplan Arhitektura
Vrhunski rendering
Upravljanje dokumentacijom
Online 3D kolaboracija