Skip to main content

Konstrukteri koriste Parabuild !

Parabuild Steel fleksibilno je i moćno rješenje za izradu 3D detalja u čeliku, a koristi se u izradi radioničkih nacrta.

Evo što vam sve omogućujemo!

Izrada čeličnih detalja uključuje modele s mnoštvom elemenata i izradu velikog broja dispozicijskih i radioničkih nacrta i iskaza količina, tako da je brzina izrade vrlo bitan element u radu. Za modeliranje čeličnih konstrukcija bitno je moći izraditi širok raspon konstrukcijskih tipova brzo i točno, te jednostavno izmijeniti prilikom revizija modela.
Koliko je to genijalno?

3D DETALJI

Brzo izradite radioničke nacrte u intuitivnom sučelju. Korištenjem posebnih uvjeta možete izraditi 3D šablone koje se mogu koristiti u više projekata.
Jedinstveni način kako se to radi u Parabuildu je sistem makroa i veza.
Ne samo da je standardna baza priključaka velika i jednostavna za korištenje, nego je i svaki od njih napravljen koristeći alate koji su dostupni svim korisnicima bez ijedne linije koda.

AUTOMATSKI CRTEŽI

Koristite 3D čelični model za automatsku izradu radioničkih crteža, BOM, IFC i CNC datoteka.
Lagano izradite opće crteže povezane u 3D.
Parabuild generira kvalitetne 2D radioničke crteže iz 3D strukture. Kote su automatski dodane i umjetna inteligencija osigurava dobru vidljivost postavljenih kota.
BIM KOMPATIBILNOST

Parabuild je od početka aplikacija puna informacija, atributa i slično, još i otprije vremena BIM-a i IFC-a, tako da korištenjem Parabuilda automatski konstruirate vaš BIM model! Mi smo zagovornici otvorenosti i dijeljenja podataka, pa tako i podržavamo IFC format za uvoz i izvoz. Probajte Parabuild besplatno da to iskusite iz prve ruke!
Zanimljivo!

Jeste li znali da je Parabuild Steel jedini softver za izradu 3D detalja u čeličnim konstrukcijama pomoću kojeg korisnik može definirati bilo koji tip spoja bez programiranja; svi napravljeni spojevi su u potpunosti integrirani u sustav te se mogu iznova koristiti u svim projektima.

  • Kratko vrijeme učenja
  • Intuitivnost
  • Trenutne i vizualne povratne informacije
  • Interaktivni 3D model
  • Vježbe za učenje, korak po korak
  • Prilagodbe programa bez programiranja

Najvažnije značajke Parabuild softvera

Brzo modeliranje

Za lagano crtanje konstruktivnog čelika (mali dijelovi ili elementi okvira poput greda, stupova, nosača, potpornja, podrožnica) koristite Kontekstni modelar za maksimalnu produktivnost. Kako pomičete miš, rješenja su automatski ponuđena na temelju pozicije miša, okolnih elemenata i drugog konteksta. Novi element se automatski povezuje sa obližnjim elementima ili na rešetku.

Jednostavno povezivanje

Parabuild ima bazu od nekoliko stotina standardnih čeličnih priključaka. Detaljno crtanje je lagano; odaberete elemente i samo važeća rješenja su ponuđena. Priključak je trenutno nacrtan i bilokakve preinake su prikazane u 3D modelu. Lagano pretvorite nepovezane elemente u potpuno povezane čelične konstrukcije.Spojevi po želji

Svaki standardni priključak je kreiran koristeći alate koji su dostupni svakom crtaču, bez korištenja ijedne linije koda. To je izvedeno korištenjem jednostavnih geometrijskih pravila na elementima i dijelovima u šablonama, što znači da možete kreirati svoje priključke. Oni su integrirani sa postojećim priključkom za lagano ponovno korištenje u budućim projektima.

Detekcija kolizija

Parabuild će automatski prepoznati kolizije između dijelova i pokazati ih na ekranu. Dimenzije vijaka i rupa se također provjeravaju.
Podržane CAD platforme

Parabuild je specijalizirani alat za 3D modeliranje čeličnih konstrukcija i automatiziranu proizvodnju radioničke dokumentacije. Kako bi se ekipa u Parabuildu mogla fokusirati u ono najvažnije - specijaliziranim funkcijama za radioničke nacrta, razvoj platforme prepustili su onima koji to dobro rade;
Autodesk-u i BricsCAD-u

Kompatibilne BIM platforme

Allplan Arhitektura i Allplan konstrukterstvo vrlo se lako upotpunjuju mogućnostima Parabuilda!
SCIA će vam omogućiti vrlo naprednu kalkulaciju čeličnih konstrukcija, uključujući i vatrootpornost.
ArchiCAD također može profitirati spajanjem točne izvedbene dokumentacije čelika s osnovnim modelom arhitekture.
Allplan Bimplus, kao platforma za kolaboraciju na BIM modelima prikazat će svim sudionicima potpunu informaciju o svakom elementu.

LearnBIM je interaktivna online platforma, namijenjena svima u v građevinskoj industriji, svima koji su spremni napraviti korak k digitalizaciji poslovanja i krenuti u svijet BIM-a. Inovativnim pristupom učenja kroz LearnBIM platformu ovladat ćete najčešće korištenim alatima, najnovijih BIM programskih paketa i  svoje poslovanje ćete usmjeriti ka uspjehu.