Skip to main content

Arhitekti koriste Allplan !

Allplan je jedan od vodećih BIM softvera za arhitekte koji svoje umijeće projektiranja žele podići na novu razinu.

LearnBIM Master tečaj

Uz LearnBIM Master tečajeve savladajte BIM vještine i alate koji će Vas usmjeriti prema uspjehu. Tečajevi su podijeljeni u manje cjeline, a nakon svakog predavanje očekuje Vas provjera znanja koja Vam nudi priliku da odmah implementirate naučeno.

LearnBIM Master je godišnja pretplata za pristup svim LearnBIM tečajevima na platformi.

Nakon završenog tečaja, osim znanja dobit ćete i certifikat o polaganju koji će Vam otvoriti nova tržišta i nove prilike.

Saznaj više

Allplan tečaj - Osnove

Allplan je jedinstveno BIM rješenje za arhitektonsko modeliranje i izradu vizualizacija modela.


Allplan Osnove obrađuju teme koje nisu specijalizirane za pojedinu struku, već je potrebno da svi projektanti steknu opće znanje kako bi pravilno započeli rad u Allplan-u.

U ovom serijalu objašnjava se korisničko sučelje, osnove crtanja zidova te izrada strukture objekta. Obrađuje se kotiranje tlocrta i presjeka, dodjela atributa arhitektonskim elementima te priprema dokumentacije za ispis.

Tečaj je namijenjen početnim korisnicima.

Saznaj više

Allplan tečaj - Rendering

Allplan Arhitektura je jedinstveno BIM rješenje za arhitektonsko modeliranje i izradu vizualizacija modela.

Allplan Rendering tečaj će vas naučiti kako napraviti realistične vizualizacije visoke kvalitete.

Tečaj je namijenjen naprednim korisnicima.

Saznaj više

Evo što vam sve omogućujemo!

Riječ je o softveru koji omogućava savršen spoj kreativnosti i zavidne efikasnosti. Uz ultimativno njemačko rješenje, prelazak na BIM način rada nikad nije bilo lakši i dostupniji. Allplan Arhitektura uz lakoću modeliranja, ističe se po vrhunskim 3D vizualnim mogućnostima, jednostavnosti dodjeljivanja atributa, ali i besprijekornim izvještajima. Projektiranje u Allplanu omogućava vam virtualnu izgradnju prije stvarne izgradnje. Na taj način osigurano je rano uklanjanje eventualnih pogrešaka i konflikata tijekom faze projektiranja izbjegavajući kašnjenja tijekom izgradnje.
Koliko je to genijalno?

PROJEKTIRANJE

Uz Allplan imate priliku izgraditi virtualni objekt prije same faze izvođenja. Na taj način uočit ćete sve sudare i probleme na vrijeme i tijekom faze projektiranja te na taj način izbjeći kašnjenja tijekom izgradnje

SLOBODA

Snažno sredstvo za postizanje vrhunskih 3D modela je Siemensov sustav Parasolid, koji je integriran u Allplan, nudi veću slobodu prilikom stvaranja 3D modela i složenih geometrija.

VIZUALIZACIJA

Integrirani CineRender tvrtke Maxon omogućava direktno i efikasno kreiranje visoko kvalitetnih vizualizacija i animacija kamere direktno u Allplanu.
PRECIZNOST

Nacrti su izvedeni iz BIM modela u nekoliko klikova i uvijek su aktualni.
Uz to, snažni alati za oblikovanje i projektiranje nude vam maksimalnu preciznost pri generiranju nacrta.

POUZDANE KOLIČINE

Iskoristite maksimalnu pouzdanost u ispisu količina: izradite ispis količina prema prostorijama, razinama, aktualnim propisima, izradite i popis ugrađenih elemenata, namještaja...

RAZMJENA PODATAKA

Osigurajte nesmetanu i pouzdanu razmjenu podataka s partnerima. Softver uključuje visokokvalitetne formate za razmjenu za sve potrebne formate razmjene: DWG, DXF, DGN, IFC4 i PDF...


Zanimljivost!

Jeste li znali da su korisnici Allplana arhitekture nakon prelaska s 2D softvera povećali efektivnost za čak 33%?

Poslušajte projektante

Tvrtka DVA PLUS d.o.o., studio za arhitekturu i vizualne komunikacije implementirala je BIM način rada kroz rad u softveru Allplanu.
Kao glavne prednosti ističu asocijativne presjeke, jednostavno upravljanje promjenama i automatski ispis količina.

“Ono što nam je jako važno i što nam uvelike pomaže je činjenica da sve količine možemo automatski generirati.” - Damir Ljutić, d.i.a.

Novosti u Allplan Arhitekturi 2020!

Najnovija Allplan verzija je naravno i najnaprednija. Programeri su zaista napravili odličan posao i pripremili za nas mnoštvo vrlo naprednih alata.

Visual Scripting je idealan za parametarsko modeliranje kompleksnih oblika, stvaranje često korištenih prilagođenih objekata, i za automatiziranje radnih procesa. Umjesto učenja programskog jezika, jednostavno vizualno aranžirajte čvorove i spojite ih. Na ovaj način Allplan 2020 dodatno poboljšava korisničko sučelje, uvodi dodatne čvorove i donosi više ugrađenih primjera.

Novi modelar krovišta

S novim modelarom za krov, možete stvoriti krovne površine temeljene na konturi, koristeći moderno korisničko sučelje. Naknadne promjene lako se unose. Povezivanjem modela krova s upraviteljem ravnina i nivoa poboljšava se interakcija krova sa ostalim dijelovima modela zgrade. Sada su podržani čak i krovovi s negativnim nagibom krovnih površina.Modelar stubišta

U modelar stubišta dodane su nove značajke koje pojednostavljuju proces izrade i povećavaju produktivnost. Dodan je i novi profil svijetle visine s kojim se jasno može vidjeti volumen potrebnog prostora za kretanje i lako uočiti kolizije s drugim konstrukcijskim elementima što je vrlo korisno kod složenih geometrija. Proces izrade ovakvih stubišta olakšan je modernim
sučeljem na temelju svojstava i hvataljki pomoću kojih se elementi mogu vrlo jednostavno modificirati.

Panorama rendering

Upotrijebite novu funkciju panoramskog prikazivanja kako biste stvorili sfernu sliku s određenog položaja kamere. To vam omogućuje da stvorite virtualni pregled projekta u obliku videozapisa za svog klijenta, koji se može reproducirati na svim mobilnim uređajima bez dodatnih ulaganja.Optimizirani stupovi

Naredba za izradu stupova je dodatno optimizirana kako bi korisniku omogućilo filetiranje i odrezivanje rubova direktno bez definiranja vlastitih poprečnih presjeka. Uz smanjenje utroška vremena i jednostavnost izrade, također su pojednostavljene naknadne izmjene stupova.


Ravnine odmaka

Ravnine odmaka su povezane s glavnim ravninama unutar modela ravnina. Prilikom izmjene glavne ravnine, ravnina odmaka se automatski prilagođava novodefiniranim visinama, zajedno sa svim elementima koji su povezani s njom. Jedna ravnina odmaka može se vezati za više glavnih ravnina i tako ubrzati izmjene više katova koje će se simultano odvijati.

Uzduž bilo koje staze

Pomoću funkcije "Kopiraj duž bilo koje staze" možete brzo i lako kopirati i postavljati predmete duž bilo koje staze. Postoje različite mogućnosti za određivanje udaljenosti ili broja objekata i kontrolu rotacije pojedinih elemenata.
Pogledi i presjeci

Dodana su brojna poboljšanja koja ubrzavaju rad s pogledima i presjecima. Od verzije 2020 tu je i mogućnost promjene svojstava više pogleda ili presjeka odjednom što omogućuje optimiziraniji tijek rada.

Uvijek točne kote

Unutar Allplana 2020 vaše kote možete uvijek držati ažurnima. Linearne kote ostaju spojene s elementima objekta te se prilikom promjena automatski prilagođavaju i na taj način osiguravaju brzinu tijekom rada.Timski rad

Veća stabilnost, brži rad i veća iskoristivost su samo neki od rezultata opsežnih optimiziranih Allplan alata za timsku kolaboraciju putem Allplan Workgroup Manager i Allplan Share platformi. Uz sigurnosne kopije projekta, količina podataka potrebna za prijenos preko mreže je znatno reducirana što označava znatno poboljšanje u vremenu odaziva.

Najnovija verzija IFC-a

IFC format se kontinuirano razvija i unapređuje. Potpuna podrška NURBS tijela prilikom uvoza je unaprijedila razmjenu slobodnih geometrijskih oblika. Također, razni atributi se mogu točno dodijeliti prilikom uvoza i izvoza objekta. SketchUp sučelje sad podržava 2018 format, CPIXML izvoz je ažuriran na verziju 1.7.

LearnBIM je interaktivna online platforma, namijenjena svima u v građevinskoj industriji, svima koji su spremni napraviti korak ka digitalizaciji poslovanja i krenuti u svijet BIM-a. Inovativnim pristupom učenja kroz LearnBIM platformu ovladat ćete najčešće korištenim alatima, najnovijih BIM programskih paketa i  svoje poslovanje ćete usmjeriti ka uspjehu.

Naš portfolio za arhitekte

Add-On za Allplan
Vrhunski rendering
Upravljanje dokumentacijom
AX3000 Energetska simulacija
Online 3D kolaboracija