Arhitekti koriste Lumion!

Intuitivnim alatima i efektima Lumion olakšava otkrivanje ljepote vašeg dizajna i stvaranje uvjerljivih slika, video zapisa i
360 panorama.

Udahnite život u vaše projekte!

Lumion je brzo i jednostavno rješenje za 3D vizualizaciju, renderiranje te animaciju kojim se koristi 72 od 100 najboljih svjetskih arhitektonskih ureda. U područjima arhitekture, inženjerstva i graditeljstva, koja se kontinuirano razvijaju, prikazi i arhitektonske vizualizacije postali su važan alat profesionalcima prilikom dijeljenja projektne ideje s klijentima, kolegama i drugima. Lumionov cilj je u što kraćem vremenu pretvoriti postupak prikazivanja u lako, jednostavno i dinamično iskustvo, koje od vas zahtijeva manje napora za postizanje odličnih rezultata.

Koliko je to genijalno?

SVE JE BRZO

Lumion omogućuje brži radni tijek i brzinu prikazivanja za razliku od većine ostalih programa za prikazivanje ili vizualizaciju.

PREKRASNI RENDERI

Zapanjujući rezultati idealni za sastanke i prezentaciju za klijente, razvoj dizajna, arhitektonski marketing i drugo.


KOMPLETAN OKOLIŠ

Pogledajte svoj 3D model u kontekstu stvarnog svijeta s tisućama visokokvalitetnih predmeta i uvjerljivih materijala.

U SAMO JEDNOM DANU MOŽETE NAUČITI KORISTITI SOFTVER

Možete naučiti stvarati animacije, slike i panorame bez ikakvog specijaliziranog treninga.

Visokokvalitetan radni prikaz

Otkrijte ljepotu dizajna i prije renderiranja. 

Visokokvalitetni prikaz u radnom prozoru Lumiona 10 omogućuje vam najkvalitetniji pregled vašeg projekta prije prikazivanja. Možete iskusiti kako će efekti u načinu rada Photo, Movie ili Panorama utjecati na krajnji rezultat, uliti povjerenje i uštedjeti vrijeme prilikom izmjena u osvjetljenju, sjenama, materijalima i položajima kamere.

Uz visokokvalitetan pregled, ono što vidite je ono što ćete dobiti.
Točno. Pouzdano. Lijepo.

Precizni detalji prirode* (Pro verzija)

62 nova modela prirode s preciznim detaljima u Lumionu 10 najbogatiji su detalji, najljepši 3D modeli drveća i biljaka koji su dostupni u zbirci sadržaja Lumion.

Uz drveće, grmlje i šiblje i još mnogo toga, ovi će modeli vizualno obogatiti vašu scenu životom. Oni vam mogu pomoći da zamislite osjećaj lišća koje leprša na vjetru ili grubu teksturu kore. Postavite jedan ispred kuće, zgrade ili parka, te će drugi vidjeti kako se vaš dizajn povezuje sa životnim okolišem.

Displacement mapping

Kad površine sadrže reljefe i detalje, materijali i cijeli vaš projekt su oživljeni. Uz dodatak Displacement mapping-a na 167 materijala u Lumionu 10, vaša će publika moći osjetiti teksturu odabranog drveta, grubu površinu cigle, teksturu šljunka.

Real Skies noću (Pro verzija)

Kada pogledate noćno nebo i  tisuće blistavih zvijezda, lako je osjetiti divljenje i ljepotu koju okolina pruža. To je osjećaj kojim smo željeli pomoći arhitektima u stvaranju dizajna, a sada smo uzbuđeni što ćemo vam predstaviti pet novih Pravih noćnih neba dostupnih u Lumion 10 Pro.

U trenu možete svoju zgradu ili kuću smjestiti pod vedru, zvjezdanu noć, ili čudesnu ljepotu Mliječnog puta. Za interijere, klijentima možete predočiti kako gledaju u veliko prostranstvo iz udobnosti svoje buduće spavaće sobe, dnevnog boravka, terase ili kuhinje.

Aurora Borealis (Pro verzija)

Praznik su za oči dok suptilno lebde iznad vašeg dizajna, a ako ste ih ikada vidjeli u stvarnom životu, poznat vam je snažan osjećaj koji ta slika pruža.

Sada, u Lumionu 10 Pro, svojim prikazima možete dati nebesku i umjetničku notu, prezentirajući svoje projekte ispod prelijepog orkestra boja s novim efektom Aurora Borealis.

Photo Matching (Pro verzija)

Fotografirajte scenu. Uskladite ju s vašim dizajnom.

Photo Matching  dostupno je u Lumionu 10 Pro. Sada svoj 3D model možete smjestiti u kontekst koji pruža fotografija iz stvarnog života. Odmah prikažite svoj projekt usred buduće stambene četvrti. Snimite zadivljujuće lokacije iz stvarnog života i uskladite ih s vašim modelom s nekoliko klikova.

Bez obzira na to prikazuje li se klijentima realna slika nekretnine ili ispunjavaju zahtjevi nadležnih tijela, vaš arhitektonski prikaz možete uskladiti s bilo kojom fotografiranom pozadinom, bilo gdje.

Visinske mape za OSM (Pro verzija)

Jeste li ikad željeli prenijeti veličanstvo Stjenjaka ili Švicarskih Alpa  u vaš Lumion urednik scene? Ili ste možda trebali prikazati vaš projektirani objekt u slikovitoj ljepoti padina koje čine projektnu lokaciju.

Stvarne uzvisine sada su nadohvat ruke u Lumionu 10. S novim visinskim mapama za OSM možete predočiti stvarne uzvisine oko vašeg projekta, od malih, postupnih uspona do planinskih, oštrih vrhova.

364 novih predmeta u biblioteci
(
Pro verzija)*

Neki arhitekturu vide  kao raskrižje koje stoji na međi čovječanstva i njegovih izgrađenih prostora i načina  na  koji ljudi doživljavaju određenu zgradu. Sada, uz 364 nova predmeta u Lumionu 10 Pro, (i 104 predmeta otključana u Lumion Normalu), možete  izgrađene prostore oživjeti. Pokažite svoju viziju interijera s novim modelima sjedećih garnitura, stolova i kuhinja.
Pokažite kretanje i društvene veze s novim visokokvalitetnim animiranim ljudima. Stvorite uvjerljiva, vizualno zapanjujuća okruženja s prirodnim modelima i preciznim detaljima.
Novi predmeti u Lumionu 10 Pro uključuju, ali nisu ograničeni na:
  • 62 detaljna elementa vegetacije, uključujući biljke i drveće
  • 11 vozila, uključujući sportske automobile i SUV
  • 180 predmeta interijera, uključujući sjedeće garniture, kuhinje, stolove ...
  • 30 visokokvalitetnih animiranih 3D ljudi, uključujući muškarce, žene, starije osobe, bicikliste i još mnogo toga
  • 81 vanjski predmet, uključujući zgrade, namještaj i rasvjetu ...

Pozicioniranje bojanjem

Novim alatom za bojanje u Lumionu 10, samo pomaknite kist mišom po nekom području kako biste na scenu postavili stotine predmeta u prirodi. Poput slikanja na komadu papira, premještajte drveće, kamenje i grmlje po krajoliku kako biste taj osjećaj prirodnog realizma unijeli u kontekst koji okružuje vaš arhitektonski dizajn.

Poslušajte projektante

72% najboljih koristi Lumion


Lumion koriste arhitekti u više od 100 zemalja, u 72 od 100 najboljih arhitektonskih tvrtki na svijetu.
Prema Top 100 World Architects
iz siječnja 2019. godine.

Residential Design

Vila za odmor Balića Rat kod Omiša

Lenora 3D – Marin Erceg

Resort kraj Vrlike
Vila za odmor
Interijer vile za odmor

Poslovna zgrada u Zagrebu

Kreiranje prekrasnih rendera sada vam je na dohvat ruke!

LearnBIM je interaktivna online platforma, namijenjena svima u v građevinskoj industriji, svima koji su spremni napraviti korak k digitalizaciji poslovanja i krenuti u svijet BIM-a. Inovativnim pristupom učenja kroz LearnBIM platformu ovladat ćete najčešće korištenim alatima, najnovijih BIM programskih paketa i  svoje poslovanje ćete usmjeriti ka uspjehu.

Naš portfolio za arhitekte

Allplan Arhitektura
Upravljanje dokumentacijom
AX3000 Energetska simulacija
Online 3D kolaboracija