SVEČANO OTVORENO VELIKO ALLPLAN STUDENTSKO NATJECANJE

21.07.22 10:44 AM By Ružica

Allplan Student Competition 2022


Veliko Allplan regionalno natjecanje studenata Allplan Student Competition 2022 svečano je otvoreno jučer, 20.07.2022. u Sportsko - kulturnom centru Univerziteta Crne Gore.  Organizatori natjecanja su Građevinski fakultet UCG  i  Baldinistudio, Baldinistudio International i Baldinistudio Slovenija.

Glavni cilj natjecanja je promocija digitalizacije u građevinskoj i arhitektonskoj industriji odnosno promocija BIM načina rada. Ovo natjecanje je drugo po redu te je ovaj put osim studenata građevinarstva, okupilo i studente arhitekture iz 6 zemalja regije - Hrvatske, Srbije, Slovenije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Sjeverne Makedonije.

Kroz iduća dva dana, studenti sa 14 građevinskih i 7 arhitektonskih fakulteta natjecati će se i pokazati svo svoje znanje i vještine u primjeni tehnologija,  a najbolje među njima očekuju vrijedne nagrade. Studenti se natječu u timovima od po tri člana, a pomoć im proužaju njihovi profesori mentori sa fakulteta.

Svečanom otvorenju natjecanja prisustvovali su dekanica Univerziteta Crne Gore prof.dr. Marina Rakočević koja je održala uvodni govor, dok je prisutne pozdravila i ministrica nauke i tehnološkog razvoja prof.dr. Biljana Šćepanović.  Direktor Baldinistudia, Gianmarco Ćurčić Baldini također je održao inspirativni govor za prisutne studente i profesore mentore, te izrazio zadovoljstvo interesom u ovolikom broju. 

Studenti će raditi na izradi modela, armiranju i pripremi nacrta u BIM softveru Allplan, kako bi pokazali izvanredne mogućnosti i prednosti rada u ovom softveru. Svoje rješenje će, posljednjeg dana natjecanja, predstaviti kroz prezentaciju na osnovu koje će profesori donijeti konačnu odluku o pobjedniku. 

Pored natjecateljskog dijela programa, biti će održana i stručna predavanja sponzora, kao i organiziran posjet izgranji novog  autoputa u Kolašinu.  Planiran je i okrugli stol sa temom ,,Kolaboracija akademske zajednice i privrede u primjeni BIM-a u građevinarstvu“ na kojem će sudjelovati profesori i sponzori.

Vrijedni sponzori i prijatelji ovogodišnjeg izdanja Allplan Student Competitiona su: Wienerberger, Semmelrock, Pipelife, Allplan, Digital Construction Technologies, Bluebeam, PlanRadar, LearnBIM, Tehna Gračanica, Institut za standardizaciju Srbije, ACO, Fibran,Instrukta Inženjering, Radionica Mostova, Metalcinkara, PERI, UPI2M books, Velux, Axis, Gemmax gradnja, Hrvatska komora inženjera građevinarstva, Hrvatska komora arhitekata te medijski sponzor Gradnja.rs. Hvala našim sponzorima na velikoj podršci! 

Ružica