DONOSIMO ISKUSTVA I DOJMOVE O RADU U BLUEBEAMU S TERENA! PROČITAJTE ŠTO KAŽU NAŠI KORISNICI!

22.12.20 04:03 PM By Anita

Bliži se kraj godine! Pročišćavate posljednju "to do" listu, analizirate prethodnu godinu, uspjehe, projekte, pozitivne ali i one negativne aspekte poslovanja. Planirate nove zadatke, priželjkujete bolju budućnost u novoj 2021. godini. U svemu tome vjerojatno pripremate detaljne godišnje izvještaje, kako biste uvidjeli gdje sve možete poboljšati rad, uštedjeti vrijeme ali i novac. 

Donosimo iskustva i dojmove o radu u Bluebeamu s terena! Pročitajte što kažu naši korisnici!

  Bluebeam® Revu® omogućava jednostavno upravljanje građevinskom projektnom dokumentacijom, izvještajima. Ima neograničen besplatan cloud i idealan je za komunikaciju između ureda i gradilišta.

BLUEBEAM

Bluebeam za uzimanje mjera

Bluebeam sam otkrio prije nekoliko godina u jednoj Norveškoj kompaniji za koju sam radio kao kooperant. Od tada ga stalno koristim za pregledavanje pdf dokumenata, označavanje i bilješke na pdf dokumentima, ali i za uspoređivanje postojećih pdf dokumenata, a koristim ga i kao moćan alat za uzimanje mjera iz pdf nacrta koji nisu dostupni u dwg formatu. S ovom posljednjom opcijom me Bluebeam naprosto oduševio.


-Edvin Mirojević, MetalCAD d.o.o.

Online razmjena dokumentacije

Bluebeam najviše koristimo za predmjere. Pomoću njega možemo da odredimo tačne površine i količine koje su potrebne da bismo poslali ponudu za posao.

Najveća prednost Bluebeama je što za razliku od običnih pdf čitača ima mnogo tehničkih opcija. Omogućava mjerenje, iscrtavanje, unošenje dimenzija, označavanje površina.

Također, zahvaljujući Bluebeam Studiu, možemo online podijeliti materijal sa grupom, i paralelno raditi na istim poslovima. Njegova mogućnost kreiranja hiperlinkova olakšava snalaženje kroz crteže.

 

S obzirom da program kao ovakav uveliko olakšava mnoge tehničke radnje, svakako bismo ga preporučili svima koji se bave bilo kakvom tehničkom vrstom poslova.


-  Aksa d.o.o. Zenica

Pretraživanje nacrta po simbolima

Bluebeam najviše koristimo za spajanje više pdfova , ponajprije dokumentacije i nacrta u jednu cjelinu, nekad mozemo pretraživati nacrte u pdf-u ne samo po riječima nego i po simbolima, to bi mu bila prednost. Također koristimo ga kada predvaramo pdfove u jpg format kada ubacujemo pdf u word dokumente.


-  Domagoj Dujmović, Elektroprojekt

Revidiranje na terenu

Bluebeam REVU nam prvenstveno služi za komentiranje dobivene tehničke dokumentacije (ugl. PDF format) od strane investitora i izvođača.

Kroz softver dodajemo bilješke sa “snimanja” situacije na gradilištu i u proizvodnji. Praktičan je za izradu jednostavnih skica u mjerilu kao suplement tehničkoj dokumentaciji. Te na kraju za standardno uređivanje pdf. dokumenata i dodavanje žigova, watermark, confidential notice, dodavanje security značajki na dokument, digitalni potpis,  i tome slično.

Većinu stavki je moguće revidirati i markirati odmah na terenu što ubrzava cijeli proces.

KONTAKTIRAJ NAS

Anita